حفظ بافت جنگلی و تله کابین ناهارخوران

تاریخ درج خبر :۱۳۹۶/۱/۱۳

محمدصالح نقره کار*

 


مساله حفظ بافت جنگلی ناهار خوران در اولویت است.تله کابین اگر مخرب درختان و بافت جنگل باید متوقف شود

1. انفعال در قبال تخریب جنگل ها دیگر مباد. سکوت در قبال فروپاشی درختان سبز قامت دیگر مباد. مباد روزی که ساخت تله کابین به تخریب جنگل ناهارخوران شدت و عمق بخشد و چیزی از طبیعت زیبای آن باقی نگذارد. کسی مخالف توسعه و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و بهبود موقعیت توریستی منطقه نیست؛ اما و صد اما شما را خدا را !! پیوست های مطالعات زیست محیطی هر پروژه عمرانی باید میزان و امکان آسیب پذیری اقلیم و موقعیت زیستی را مشخص کند و دقیق و با وسواس این میراث قدما و امانت نسل های آتی و موهبت خدا که در طول این سال ها کم ضایع نکرده ایم  جانانه حفظ کند.

2. مجال دیگری برای تخریب محیط زیست نداریم و نباید پروژه هایی کلید بخورد که محیط زیست از وضعیت بحرانی که دارد آسیب زده تر شود. فرضیه مخروبه شدن جنگل‌های هیرکانی و سیل خیز شدن منطقه باید بررسی دقیق کارشناسی شود. هر پروژه بر اساس برد اکولوژیکی و برد تفریحی با ملاحظات بدون ریسک نامخرب اقلیم و بدون قطع درخت انجام شود.

3. جنگل های ما نیازمند مراقبت ویژه است. با کم توجهی و بردن تاسیسات مخرب  ما شاهد پدید آمدن جنگل های  مخروبه خواهیم بود. اینکه جنگل ناهارخوران به‌عنوان پارک جنگلی معرفی می‌شود محتمل است که مراقبت های لازم در ان معمول نشود و این نیازمند یک کارشناسی مشرف به مصالح و دغدغه های زیست محیطی است.

4.گفته می شود در این پروژه حدود 4 هکتار از ناهارخوران و شاید هم بیشتر برای همیشه تغییر کاربری داده و از حالت جنگل خارج و مستقیم و غیرمستقیم تحت تأثیر اشغال زمین قرار می‌گیرند .این امر قطعا ثلمه برگشت ناپذیر و صدمه بلاجبران است. خطر این تخریب دامنگیر محیط زیست و تمام شهروندان منطقه و حتی سراسر ایران خواهد شد.

5.عنایت شود که دولت یازدهم در "منشور حقوق شهروندی" خود توجه ویژه ای به محیط زیست داشته است؛ چنانچه در ماده ۱۱۳  آمده "هر شهروند حق بهره‌مندی از محیط‌زیست سالم، پاک و عاری از انواع آلودگی، ازجمله آلودگی هوا، آب و  آلودگی‌های ناشی از امواج و تشعشعات مضر و آگاهی از میزان و تبعات آلاینده‌های محیط‌زیست را دارد. دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی به‌ویژه در شهرهای بزرگ تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنند." و به طور خاص ماده ۱۱۴   تصریح کرده "هرگونه اقدام به‌منظور توسعه زیربنایی و صنعتی مانند احداث سدها و راه‌ها و صنایع استخراجی، پتروشیمی  یا هسته‌ای و مانند آن باید پس از ارزیابی تأثیرات زیست‌محیطی انجام شود. اجرای طرح‌های توسعه‌ای منوط به رعایت دقیق ملاحظات زیست‌محیطی خواهد بود".

لاجرم امید می رود تجدید نظر و ترمیم نظر نسبت به این تصمیم اتخاذ شود و به فعالان محیط زیست و دلسوزان اطمیمنان داده شود که اکوسیستم جنگلی آن منطقه با تمام قوا حفظ شده و از تضییع و ایراد خسارت بدان اجتناب می شود.

آقای"صالح نقره کار" وکیل دادگستری و موسس. جامعه وکلای مدافع حقوق شهروندی است

نظرات
درج نظر جدید
نام
وبسایت
ایمیل
متن
   

کد امنیتی فوق را وارد کنید