با توقف پروژه‌های انتقال آب، کارون را نجات دهید

تاریخ درج خبر :۱۳۹۸/۴/۳

کنشگری در حوزه مسائل زیست بومی، امیدواری نسبت به اکوسیستم‌ها را بیشتر می‌کند؛ به شرطی که گوش مسوولان بدهکار شنیدن صدای مطالبه گران باشد. کارون در خطر اجرای پروژه های انتقال آب است و این را فعالان محیط زیست بارهاست فریاد زده اند.


به گزارش اسکان نيوز، "انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان" با صدور یک نامه خطاب به مجمع نمایندگان خوزستان، ضمن انتقاد و ابراز تاسف از بی برنامگی و سکوت آنان عنوان نمایندگان استان در برابر پروژه های ضد محیط زیستی مانند کوهرنگ 3 و عدم همراهی و وحدت در دفاع از منافع مشترک مردم خوزستان و ملت بزرگ ایران و همچنین عدم رعایت تعهدات مجری، هشدار دادند سکوت نمایندگان این استان و تداوم هر گونه تصمیم غیر کارشناسی و ضد محیط زیستی وزارت نیرو، خطرات جدی را متوجه حیات رودخانه کارون و زندگی و معیشت مردم خوزستان و همه زیستمندان این رودخانه خواهد کرد.

 

 امضاکنندگان این نامه از مجمع نمایندگان خوزستان درخواست کردند با استفاده از اهرم های قانونی، تدبیر و ترتیبی اتخاذ کرده  تا هر چه سریع تر نسبت به توقف پروژه ضد محیط زییستی "کوهرنگ3"، پروژه "ونک-رفسنجان" و نیز جلوگیری از احیای طرح های متوقف شده و فاقد ارزیابی محیط زیستی، همچون "سد خرسان" و "بهشت آباد" اقدام لازم صورت گیرد.

 

آنها همچنین تاکید کردند بازنگری در چنین طرح هایی در فضای یک گفتمان محیط زیستی و زمینه ارزیابی مجدد و مستقل و علمی مبتنی بر اصل پنجاهم قانون اساسی و سند ملی حفاظت از محیط زیست کشور، برای نجات کارون و امنیت خاطر ساکنین آن، پس از توقف امکان پذیر خواهد شد. متن کامل نامه در ادامه می آید.

 

بسمه تعالی

مجمع محترم نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

 

احتراما همانگونه که مستحضر می باشید در مورخه 16/12/90 کمیته فنی کارشناسی بررسی گزارش های ارزیابی محیط زیستی، مجوز محیط زیستی پروژه کوهرنگ۳ را در ۲۵ بند تصویب نمود که در بند ۲۱ به صراحت آمده است در صورت عدم رعایت هر یک از شروط مطروحه در مجوز و مفاد ارزیابی محیط زیستی و یا سایر ضوابط، قوانین و مقررات، مجوز محیط زیستی صادره باطل و کن لن یکن تلقی می‌گردد.

 

لذا با دقت نظر در نامه ۶ مهر ۱۳۹۵ اداره کل حفاظت محیط زیست استان چهار محال بختیاری خطاب به دادستان محترم کوهرنگ و تعطیلی پروژه مذکور، نه تنها شروط مجوز محیط زیستی را رعایت ننموده اند، بلکه دامنه تخریب را نیز گسترش داده است.

 

بر این اساس تمدید دو ساله مجوز محیط زیستی باطل شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست کشور و تداوم عملیات اجرایی این پروژه، فاقد وجاهت قانونی می باشد.

 

ضمن انتقاد و ابراز تاسف از بی برنامگی و سکوت شما بزرگواران به عنوان نمایندگان استان خوزستان در برابر چنین پروژه های ضد محیط زیستی و عدم همراهی و وحدت در دفاع از منافع مشترک مردم خوزستان و ملت بزرگ ایران که همانا نجات رودخانه هایی همچون رود بزرگ کارون، از دست جریان سرمایه سالار سد ساز می باشد و نظر به ضرورت اجرای سند ملی حفاظت از محیط زیست کشور، ابلاغیه رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایران و اصل پنجاهم قانون اساسی پیرامون اصلاح نظام حاکمیت بر منابع طبیعی و آب کشور و ضرورت رعایت الزامات محیط زیستی و اجتماعی و پایداری سرزمین، مطابق مطالعات این انجمن و نظر کارشناسان مستقل، تخصیص های غیر کارشناسی و فاقد مجوزهای لازم محیط زیستی و پیوست اجتماعی از گذشته تا کنون حیات رود بزرگ کارون وبیش از ۵ میلیون نفر ساکنین استان های خوزستان و چهار محال بختیاری را با پیامدهای خسارت باری چون بحران ریزگردها و کوچ و مهاجرت اجباری در اثر حذف حقابه های محیط زیستی روبرو ساخته است و همچنین عدم رعایت تعهدات مجری پروژه کوهرنگ 3 مطابق سند رسمی به شماره ثبت ۵۰۳۱۸۵ مورخه 1/5/91 و نیز نامه شماره ۹۶۲۸۳۴۲۱ مورخه 14/12/96 نمایندگان محترم مردم شریف اصفهان در مجلس شورای اسلامی خطاب به معاون اول محترم قوه قضاییه و تاکید بر اجرای غیر قانونی پروژه مذکور که مجوز محیط زیستی آن باطل شده است.

 

همچنین ابهامات جدی طرح انتقال آب و سد بهشت آباد با توجه به کاهش شدید نزولات جوی در سال های اخیر، تغییر الگوهای بارش و عدم توانایی رودخانه بزرگ وطن یعنی کارون برای هر نوع بارگذاری جدید، انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان هشدار می دهد سکوت شما وکلای محترم مردم شریف و نجیب خوزستان و تداوم هر گونه تصمیم غیر کارشناسی و ضد محیط زیستی وزارت نیرو خطرات جدی را متوجه حیات رودخانه کارون و زندگی و معیشت مردم خوزستان و همه زیستمندان این رودخانه خواهد نمود.

 

لذا خواهشمند است با استفاده از اهرم های قانونی در اختیارتان، تدبیر و ترتیبی اتخاذ فرمایید تا هر چه سریعتر نسبت به توقف پروژه ضد محیط زییستی کوهرنگ3، پروژه ونک-رفسنجان و نیز جلوگیری از احیاء طرح های متوقف شده و فاقد ارزیابی محیط زیستی، همچون سد خرسان و بهشت آباد اقدام لازم صورت گیرد. بدیهی ست بازنگری در چنین طرح هایی در فضای یک گفتمان محیط زیستی و زمینه ارزیابی مجدد و مستقل و علمی مبتنی بر اصل پنجاهم قانون اساسی و سند ملی حفاظت از محیط زیست کشور، برای نجات این رود عزیز و امنیت خاطر ساکنین آن، پس از توقف امکانپذیر خواهد شد. امیدواریم در این آزمون بزرگ در مقابل مردم شریف خوزستان سربلند و سر افراز باشید.

 

رونوشت: مردم شریف و نجیب استان خوزستان/شورای محترم هماهنگی شبکه تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور/مدیران محترم و اعضای عزیز تشکل های محیط زیست کشور برای اطلاع، رهنمود و پیگیری و حمایت/ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله رئیسی/ اهالی و اصحاب محترم رسانه

با تقدیم شایسته ترین احترام

انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان

نظرات
درج نظر جدید
نام
وبسایت
ایمیل
متن
   

کد امنیتی فوق را وارد کنید