با احداث تله کابین در جنگل ناهارخوران مخالفم

تاریخ درج خبر :۱۳۹۸/۴/۲۱

سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی در نشستی با معاون دادستان گرگان، به مسائل زیست محیطی منطقه پرداختند. تله کابین، پسماندهای کارخانه استحصال یُد، تالاب آلاگل جنگل تراشی‌ها و برخی دیگر مسائلف مهم‌ترین عناوین مطلبی بود که در این نشست مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.

سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی در نشستی با معاون دادستان گرگان، به مسائل زیست محیطی منطقه پرداختند. تله کابین، پسماندهای کارخانه استحصال یُد، تالاب آلاگل جنگل تراشی‌ها و برخی دیگر مسائلف مهم‌ترین عناوین مطلبی بود که در این نشست مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.

 


 مسعود سلیمانی، معاون حقوق عامه وپیشگیری وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان در دیدار با سازمان های غیردولتی محیط زیست ومنابع طبیعی استان گلستان گفت:« با احداث تله کابین در جنگل ناهارخوران مخالف هستم و اجازه ساخت آنرا نخواهیم داد. نگاه ما این است که در مسائل منابع طبیعی و محیط زیست، باید به سریع ترین شکل ممکن، واکنش نشان داده شود؛ نه اینکه صبر کنیم تا آسیب، بزرگ شده و تبدیل به یک مساله بزرگ و لاینحل شود.»

 

او افزود:« ظرفیت های ترافیکی منطقه ناهارخوران به صفر رسیده است. از طرف دیگر با جانمایی تله کابین، جنگل آسیب می بیند. درخواست کنندگان تله کابین می گویند با هلی کوپتر مصالح لازم را بالا می بریم؛ این اساسا مورد بحث است؛ وقتی هلی کوپتر نداری که "آب" ببری و آتش جنگل را خاموش کنی چگونه می خواهی هلی کوپتر بیاوری و ستون های تله کابین را حمل کنی؟»

 

معاون دادستان مرکز استان گلستان هشدار داد:« محور زیارت دیگر ظرفیت ندارد؛ از یک سو تلاقی به جاده دارد؛ یکسو رودخانه و سوی دیگر جنگل. پس باید مکان های عمومی دیگری را از جمله هزارپیچ ساماندهی کرد تا مردم به آنجا نیز تمایل نشان دهند.  نباید هر چه را که دست مان رسید از تله کابین و آبشارمصنوعی و شهربازی، در جنگل مستقر کنیم؛ آنوقت چیزی از جنگل باقی نمی ماند.»

 

او تاکید کرد:« به عنوان مدعی العموم و معاون حقوق عامه، به این قضیه وارد می شوم؛ تله کابین را ببرند و در مکانی دیگر مثلا هزارپیچ یا در دیگر نقاطی که در استان کم نیست احداث کنند. چشم انداز زیباتری هم دارد و تخریب جنگل و کوه و خاک هم ندارد.»

 

سلیمانی با اشاره به اینکه دغدغه های حوزه محیط زیست و منابع طبیعی بسیار به جاست و در اصل دغدغه ما نیز هست گفت:« در "معاونت حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم" در تلاقی وظیفه مندی محیط زیست قرار داریم و عموم مواضع مان مبتنی بر مطالبه گری است. چرا که یکی از وظایف قوه قضاییه، نظارت بر حسن اجرای قوانین و پیشگیری از وقوع جرم است.»

 

معاون دادستان گرگان تاکید کرد:« اقداماتی در حوزه آزادسازی حریم رودخانه ها در تجاوزات انجام دادیم و در رودخانه "زیارت" سال گذشته 70 مورد تخریب داشتیم؛ انواع فنس کشی و دیوارکشی های غیرقانونی برداشته شد. همچنین در رودخانه "شصت کلاته" و "باغ گلبن" نیز آزادسازی حریم داشتیم.»

 

او درباره تغییر کاربری باغ ها و اراضی زراعی روستای "زیارت" گفت:« چندین مورد تخریب بناهای غیرمجاز در اراضی زراعی زیارت داشتیم و تخریب مواردی از بناهای غیرمجاز در اراضی ملی نیز اجرایی شد.»

 

معاون دادستان گرگان تاکید کرد:« نگاه ما این است که در مسائل منابع طبیعی و محیط زیست، باید به سریع ترین شکل ممکن، واکنش نشان داده شود؛ نه اینکه صبر کنیم تا آسیب، بزرگ شده و تبدیل به یک مساله بزرگ و لاینحل شود.»

 

اقدام برای نجات تالاب "آلاگل"

 

سلیمانی یادآوری کرد:« در موضوع تالاب آلاگل نیز به محض اطلاع از مشکل برداشت آب توسط شرکت آب منطقه ای از تالاب، ، به مساله ورود کردیم و تمام دریچه ها را بستیم. چرا که از نظر علمی پرورش ماهی در تالاب آلاگل و در دما و تبخیر بالای آن منطقه و با استفاده از آب شیرین، اساسا توجیه اقتصادی ندارد. اگر دریچه ها بسته نمی شد حجم آب تالاب آلاگل بیش از پیش کاهش می یافت و در نهایت با گرم شدن هوا و تبخیر بالا، تالاب به کم آبی و وضعیتی نامطلوب مبتلا می شد.»

 

معاون حقوق عامه وپیشگیری وقوع جرم دادسرای مرکزگلستان در ادامه درباره جمع آوری کافه چادرهای حاشیه جاده زیارت گفت:« ادامه فعالیت آن چادرها در حاشیه جاده زیارت، مشکلات محیط زیستی بسیاری را تشدید می کرد که خوشبختانه به سرعت اقدام کردیم.»

 

سلیمانی درباره تمرکز برخی مدیران شهری و سرمایه گزاران بر محور ناهارخوران گرگان گفت:« ناهارخوران دیگر تحمل بار ترافیکی بیشتر را ندارد و اگر می خواهند ساماندهی کنند بروند و در نقاط دیگر این کار را کنند.

 

او افزود:« اخیرا شهرداری گرگان می خواهد در تپه هزارپیچ، تاسیساتی راه بیندازد؛ این حرکت خوبی است که باعث برداشتن فشار از روی ناهارخوران و زیارت می شود. الان تمام امکاناتی که در هزارپیچ گذاشته شده بود بسته است و خدماتی ارائه نمی دهد و طبیعی است که همه شهروندان به ناهارخوران و زیارت هجوم بیاورند. این در حالی است که محور زیارت دیگر ظرفیت ندارد؛ از یک بخش تلاقی به جاده دارد؛ یکسو رودخانه و سوی دیگر جنگل. پس باید مکان های عمومی دیگری را از جمله هزارپیچ ساماندهی کرد تا مردم به آنجا نیز تمایل نشان دهند.»

 

معاون حقوق عامه وپیشگیری وقوع جرم مرکز گلستان گفت:« متاسفانه گرگان تنها مرکز استانی است که فاصله اش از جنگل کم است و نزدیک ترین مرکز استان به جنگل در کشور است؛ فاصله فرودگاه نیز تا جنگل بسیار کم بوده و در حدود 16 کیلومتر است؛ به همین دلیل، باید کار زیادی در این حوزه انجام بگیرد. از ارتفاع که به جنگل ها نگاه می کنیم بسیار رعب آور است و قلب جنگل تخریب شده است.»

 

سلیمانی گفت:« در منطقه "زیارت" در عمق جنگل، مستثنیات داریم و جای سوال است که این منطقه چگونه مستثنیات است؟»

 

او تاکید کرد:« نگاه ما انسان ها به منابع طبیعی و جنگل مانند "بانک" است و می خواهیم از آن، برداشت کنیم؛ در حالی که باید مانند نگاه به "صندوق ذخیره" باشد و به جای برداشت از آن، باید چیزی در آن بگذاریم. چرا که منابع طبیعی ذخیره ملی است که متعلق به همه مردم و آیندگان است.»

 

محور زیارت ظرفیت ندارد

 

معاون دادستان مرکز استان گلستان هشدار داد:« محور زیارت دیگر ظرفیت ندارد؛ از یک سو تلاقی به جاده دارد؛ یکسو رودخانه و سوی دیگر جنگل. پس باید مکان های عمومی دیگری را از جمله هزارپیچ ساماندهی کرد تا مردم به آنجا نیز تمایل نشان دهند.  نباید هر چه را که دست مان رسید از تله کابین و آبشارمصنوعی و شهربازی، در جنگل مستقر کنیم؛ آنوقت چیزی از جنگل باقی نمی ماند.»

 

 سلیمانی گفت:« شخصا با جانمایی تله کابین در ناهارخوران مخالفم؛ چرا که ظرفیت های ترافیکی آن منطقه دیگر به صفر رسیده است. از طرف دیگر جنگل آسیب می بیند. درخواست کنندگان تله کابین می گویند با هلی کوپتر مصالح لازم را بالا می برند. این اساسا مورد بحث است؛ وقتی هلی کوپتر نداری که "آب" ببری و آتش جنگل را خاموش کنی چگونه می خواهی هلی کوپتر بیاوری و ستون های تله کابین را حمل کنی؟»

 

او تاکید کرد:« به عنوان مدعی العموم و معاون حقوق عامه، به این قضیه وارد می شوم و نمی گذارم تله کابین در جنگل ناهارخوران احداث شود. تله کابین را ببرند و در مکانی دیگر مثلا هزارپیچ یا در دیگر نقاطی که در استان کم نیست احداث کنند. چشم انداز زیباتری هم دارد و تخریب جنگل و کوه و خاک هم ندارد.»

 

معاون پیشگیری از جرم و حقوق عامه دادستان مرکز گلستان با تاکید بر مطالبه گری محیط زیستی گفت:« از گزارش هایی که از جانب فعالان غیردولتی و کارشناسان مستقل در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست درباره تخریب ها و تخلف ها بیاید استقبال و مسائل را نیز پیگیری می کنیم. تمایل داریم یقه سفیدان را معرفی کنید. افرادی که در سطح وسیع، تخلف می کنند و قدرت دارند بیشتر از افراد ضعیف که تخلف های کوچک می کنند مد نظر ما هستند.» 

 

بسته شدن جاده های بهره برداری

 

سلیمانی گفت:« بزرگ ترین خیانتی که به جنگل های استان شد همین طرح های بهره برداری چوب  و بزرگ ترین افتخار، تصویب "طرح تنفس جنگل" بود.»

 

معاون دادستان گرگان تاکید کرد:« با بهره برداری چوب به هر بهانه ای مخالف هستیم. همچنین احداث جاده های بهره برداری، تخریب های زیادی در پی داشت که ما نامه زده ایم که تمام این جاده ها بسته شود. به فرموده مقام معظم رهبری نباید حتی برای ساخت حوزه علمیه هم جنگل و منابع طبیعی را تصرف و تخریب کرد؛ آنوقت در استان ما با بهانه های مختلف، در جنگل ویلاسازی و قاچاق چوب می شود.»

 

معاون دادستان گرگان افزود:« سال گذشته به همراه آقای دادستان بازدیدی از کارخانه استحصال یُد "کانساز خزر"داشتیم و درباره پسماندهای این کارخانه پیگیری های متعددی انجام شد. درباره تزریق پساب آن به لایه های زیرزمینی، نامه زده ایم و "شرکت آب منطقه ای" مجوز آنرا داده است. الان قرار است 3 حلقه چاه عمیق بزنند تا آب هایی که آلوده است تزریق به زمین شود و در سطح نباشد که آلودگی در محیط ، منتشر شود.»

اسکان نیوز / الهه موسوی 

نظرات
درج نظر جدید
نام
وبسایت
ایمیل
متن
   

کد امنیتی فوق را وارد کنید