درست در روزهایی که دولت حسن روحانی برای بسیاری از موارد ضروری از جمله خرید واکسن و تامین تجهیزات اطفای حریق جنگل های ایران، از کمبود بودجه سخن می گوید و در روزهایی که جنگل های زاگرس، البرز و بسیاری از مناطق طبیعی و عرصه های جنگلی-مرتعی ارزشمند کشور در آتش می سوزند و بسیاری از ضروریات اساسی اداره کشور به علت نبود اعتبار و پول روی زمین مانده است اسناد به دست آمده می گویند که 20 میلیارد تومان بودجه برای ساخت سد فینسک و بردن آب به شهر سمنان از سوی دولت و شخص روحانی اختصاص داده شده است.


سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی در نشستی با معاون دادستان گرگان، به مسائل زیست محیطی منطقه پرداختند. تله کابین، پسماندهای کارخانه استحصال یُد، تالاب آلاگل جنگل تراشی‌ها و برخی دیگر مسائلف مهم‌ترین عناوین مطلبی بود که در این نشست مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.

سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی در نشستی با معاون دادستان گرگان، به مسائل زیست محیطی منطقه پرداختند. تله کابین، پسماندهای کارخانه استحصال یُد، تالاب آلاگل جنگل تراشی‌ها و برخی دیگر مسائلف مهم‌ترین عناوین مطلبی بود که در این نشست مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.

 


رئیس سازمان جنگل ها که تمام وقت و تلاش خود را برای جلوگیری از استیضاح وزیر جهاد کشاورزی صرف کرده، فرصت ندارد که برای پرداخت حقوق و مزایای نیروهای حفاظتی جنگل‌های شمال از دولت پول بگیرد و چاره را در این دیده که برداشت از جنگل‌های شمال را با بهره برداری مجدد البته با ویترینی زیباتر از گذشته آغاز کند. آقایی در زیر نامه نماینده ساری، خطاب به مدیرکل منابع طبیعی مازندران چنین دستور داده است: "پیرو مذاکرات حضوری جهت اقدام برای خروج درختان ریشه کن و شکسته در پارسل های مورد نظر"..... آگاهان می گویند این روش معامله ای است برای فرار از استیضاح؛ استیضاحی که برای سومین بار است شکست می خورد و لغو می شود.


اجرای "طرح شیرین سازی وانتقال آب دریای خزر" به جز پسروی آب دریا و شوری آن، خسارت های مستمرغیرقابل جبرانی دارد؛ خسارت هایی که با وجود اهمیت بسیار، تا امروز کمتر بدان توجه و پرداخته شده است. به گفته کارشناسان حوزه های مرتبط، هرچه بیشتر در مورد این طرح مطالعه صورت می گیرد، ابعاد نگران کننده تری از آنچه در کمین زیست بوم شمال کشور است روشن می شود. اسکان نیوز در گفت وگو با کارشناسان به موشکافی دقیق این خسارت ها می پردازد و از نظرات مستقل و علمی در اینباره استقبال می کند.


در  طی  یک سال  گذشته  بیش از  صدها  صفحه  اشارات  متعددی  به  شکل گیری  نفوذ   گسترده   پدیده شوم "پوپولیسم  مهندسی - تکنوکراتی" داشتیم؛  آنچه  ما تا کنون  تاکید داشتیم  نفوذ و نقش  قدرت‌ مند  و  گسترده ی  این  نوع  پوپولیسم  در تمام  ارکان  قوه  مجریه  و  قوه  مقننه  در  طی  ۲۸  سال  گذشته بوده  است؛   نوشته های  ما  دقیقاً  همچون  سایر  مکتوباتی  که  طی  سه دهه  گذشته  منتشر  کردیم  کاملاً  شفاف و  به  دور از ابهام  و  کنایه  بوده  است؛  حاکمیت  پوپولیسم  مهندسی- تکنوکراتی  در  نظام  برنامه ریزی  توسعه  اقتصادی- اجتماعی؛  در  تدوین؛  تصویب  و  اجرای  هر  شش  برنامه  غیر  قابل  انکار  است؛  و  نتایج  آن  هم  بروز  انواع  بحران  هایی  است  که  دامنه ی  آنها  تهدیدی  بزرگ  برای  پایداری  سرزمین  ایران  شده است؛  و  شگفتا  که  عوامل  اصلی  ایجاد  بحران ها؛   از  منتقدین  سه  دهه  گذشته  سبقت  گرفته  و  به  مراتب  بیش  از  بقیه   در  فریاد و فغان  تهدیدها...  سخن  می گویند؛ و  عوامل  آنها  فضای  مجازی  را  پر از  تبلیغ  و  تمجید  از آنها  ساخته اند.


زمین آنلاین: روستای «رودبار محله» در بخش فعلی هزارجریب نکا واقع شده است. اخیرا سد گلورد در حوالی این منطقه افتتاح شد و ساکنان رودبار محله می‌گویند در صورت آبگیری این سد، با مشکلاتی مواجه خواهند شد و روستا به زودی به زیر آب خواهد رفت. دولت خانه‌های رودبارمحله را خریداری کرده و روستاییان پس از دریافت وام ۱۰ میلیون تومانی از دولت در بالای آن منطقه خانه‌های جدید خود را بنا نهاده‌اند. یکی از مشکلات این روستاییان، از بین رفتن زمین‌های زراعی و باغات آنهاست که حکم منبع درآمدشان را داشته است. گزارش تصویری ایسنا را در زیر ببینید. 


زمین آنلاین : خیلی از افراد و گروه های طبیعت دوست فکر می کنند همین که یک یا چند روز کوله ای یا سبد پیک نیک شان را برداشتند و برای تفریح به طبیعت رفتند این می شود "اکوتور" و عنوان خودشان هم می شود"اکوتوریسم" . شاید برای همین هم هست که چند سالی است میزان هجوم گروه های گردشگر و حتی تورهای اداری و خانوادگی به طبیعت شدت گرفته است. خیلی وقت ها هم این واژه شده عصایی معجزه گر برای حل مشکل بیکاری در کشور و همچنین توجیه گر طرح های مخرب برای مناطق حساس و اکوسیستم های شکننده در طبیعت ایران. اما این عصای عیسی که می تواند این همه معجزه کند چیست؟ چه مولفه ها و شاخصه هایی دارد و چگونه می تواند به درستی اجرا شود؟ آیا زیرساخت های فرهنگی و فنی آن ایجاد شده که امروز این همه در نسخه های متعدد تمام سازمان ها برای حل مشکلات ایران به چشم می خورد؟!

ورای آسیب هایی که گروه های گردشگر به طبیعت می زنند و ردپای برجا مانده از آنها در محیط های طبیعی، کارشناسان می گویند که واژه "اکوتوریسم" از ابتدا در ایران به درستی معنا نشده و ما در بسیاری از نقاط کشور اساسا زیرساخت های آن را نداریم. 

مجله هفتگی "جامعه پویا"، با «مزدک دربیکی» دکترای محیط زیست؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و متخصص توسعه ی گردشگری و محیط زیست-اکوتوریسم- که دارای تالیف و ترجمه هایی در همین رابطه است به بررسی این بحث پرداخته است. او عضو هیات تحریریه مجله ی "توسعه پایدار" کانادا و عضو شورای پژوهش و فناوری اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان است که کتابی را با عنوان "راهنمای برنامه ریزی و مدیریت گردشگری پایدار در مناطق حفاظت شده" ترجمه کره است.

دربیکی معتقد است که اکوتوریسم در ایران، از اساس به درستی معنا نشده و برای ایجاد و گسترش این صنعت، باید سال ها کار بنیادی کرد. 


زمین آنلاین: در حالی که آوازه حاصل دسترنج این دو کشاورز گمنام گیلانی و بدون سواد همه شالیزارهای کشور را در نوردیده و سال ها برای ترویج و همگانی کردن آن زحمت کشیدند، ولی خود آنها در فقر و تنگدستی روزگار می گذرانند. علی کاظمی و یوسف هاشمی دو شالیکاری که یک خوشه برنج آنها به میلیون ها خوشه تبدیل شد و هم اکنون در نیمی از شالیزارهای کشور کشت می شود را کسی نمی شناسد.


دو روز پیش مسئولان 175 کشور در مقر سازمان ملل در نیویورک توافق نامه تغییر اقلیم پاریس را امضا کردند اما محتویات این توافق چه بود و آیا این توافق، توافقی تاریخی است؟ 


با وجود بارش های مناسب و افزایش نسبی روان آب های سطحی و افزایش 51 درصدی حجم آب ورودی سدها در سال آبی جاری در همسنجی با سال آبی گذشته، وزارت نیرو از خالی بودن 43 درصد حجم مخزن سدهای کشور خبر داد.

1 2 3 4 5