كارشناس رسمي دادگستري " طرح گردشگري آشوراده"را رد كرد

تاریخ درج خبر :۱۳۹۸/۷/۱۹

پس از جاده سازی بدون ارزیابی در قلب خلیج گرگان که از اساس در "طرح گردشگری آشورده" وجود نداشته است، حالا خبرهای امیدوارکننده تری از آشوراده می رسد؛ اخباری که به نظر می رسد برای فعالان محیط زیست روزنه امید نجات زیستگاه فوک خزری که در اکوسیستم خزر نقش به سزایی دارند باشد.


 محمد داسمه وکیل "ستاد مردمی نجات آشوراده" در اینباره گفت:« بعد از ماه ها تلاش جمعی توسط سمنا، کارشناس رسمی دادگستری، نظریه اش را در خصوص "پروژه گردشگری آشوراده صادر کرد و آن را در راستای حفاظت از گونه در خطر انقراض فوک خزری ندانست.»

 

او  در گفت وگو با اسکان افزود:« این رای درباره "طرح گردشگری آشوراده" به دلیل در نظر نگرفتن زیستگاه فوک خزری و پرندگان آبزی وکنار آبزی صادر شد و کارشناس رسمی دادگستری گلستان تاکید کرد که "طرح گردشگری آشوراده، در راستای حفاظت نیست.»

 

در ماه های اخیر و با شروع عملیات اجرایی جاده سازی بی مجوز و بدون ارزیابی توسط "سازمان همیاری شهرداری های گلستان" در قلب "خلیج گرگان" به عنوان بخشی از تالاب بین المللی ثبت شده در "کنوانسون رامسر"، بحث آشوراده در صدر جدول اخبار ایران و جهان قرار گرفت.

 

ماجرا از آنجا شروع شد که ستاد مردمی نجات آشوراده "سمنا" از سازمان حفاظت محیط زیست درخواست یک نسخه از مطالعات ارزیابی زیست محیطی "طرح گردشگری آشوراده" را داد؛ اما سازمان مربوط از دادن این نسخه به سمنا خودداری کرد. این در حالی بود که بر اساس "قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات" و نیز قول عیسی کلانتری درباره انتشار گزارش  مطالعات ارزیابی تمام طرح های مصوب بر روی پرتال سازمان، این دسترسی برای همگان آزاد است. 

 

پس از آن، ستاد مردمی نجات آشوراده از سازمان حفاظت محیط زیست شکایت کرد و محمد داسمه وکیل سمنا از احضار جلالوندی به دادسرای کارکنان دولت خبر داد. به دنبال طرح این شکایت بود که سازمان حفاظت محیط زیست ناگزیر به ارائه نسخه ای از "مطالعات ارزیابی آشوراده" به سمنا شد.

 

فوک خزری یکی از پستانداران کمیاب آبزی در جهان است که فقط در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن زندگی می‌کند. این‌ گونه که در که در لیست قرمز "اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت" IUCN   قرار دارد، تنها پستاندار دریای خزر به‌ شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و بر هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیّت، نیازمند حمایت بین‌المللی است. از سوی دیگر دو سال پیش با پیشنهاد ایران، مفادی در مورد حفاظت از فوک خزری به کنوانسیون  CMSحفاظت از گونه‌های وحشی مهاجر افزوده شده است که بر مبنای آن باید کشورها در حوزه حفاظت از فوک خزری و زیستگاه‌های این گونه اقدامات لازم را انجام دهند.

 

پیش از این، امیرصیاد شیرازی "مسوول مرکز حفاظت فوک خزری" که در بندرترکمن و ساحل آشوراده مستقر است در انتقاد به این پروژه گفته است که طرح گردشگری آشوراده قلمرو زیستی فوک خزری را در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد و این امر نقض ‌کننده مفاد "کنوانسیون حفاظت از گونه‌های وحشی مهاجر" است .

جمعه ۵ مهر ۱۳۹۸ساعت ۱۷:۰۲کد مطلب: ۲۲۸۹۳Share

 

 

نظرات
درج نظر جدید
نام
وبسایت
ایمیل
متن
   

کد امنیتی فوق را وارد کنید