جمله معروفی است شاید بارها شنیده اید. اما فلسفه آن چیست و از چه زمان رایج شده؟ مطمئنا با من هم عقیده آید که زیاده خواهی بشر طی یک قرن گذشته او را به انبوهی از دانش و تکنولوژی رسانده که هر آنچه از کائنات را می خواهد تسخیر کند چه رسد به زمین.
های بشر به کجا چنین شتابان!
این جمله هم معروف است از درد دل می آید، اما درد دل چه فلسفهای؟ مگر زندگی گذری چند ده ساله نیست؟ پس چرا زیاده خواهی و چرا ندیدن حق آیندگان؟ چرا خودخواهی انسان.؟
تقابل این دو نگاه ژرف جرقه ((فقط یک زمین داریم)) را می رساند. نگاهی که از دهه 60 میلادی آغاز شد و در سال 1972 جامعیت عمل پوشید و سران کشورهای جهان را به وحدت کلمه رساند که ((یک زمین داریم))!
هر چند نگاه های منفعت طلبانه هیچ گاه طی این پنج دهه اجازه نداده که آن طور باید و شاید به مادر طبیعت نگاه توام با عمل مهربانانه داشته باشیم؛ ولی خود، حرکتی در ایجاد مسیر بازگشت به خویشتن خویش خصوصا در کشورهای کاپیتالیستی ایجاد کرده است.
از آن زمان به بعد بود که مباحث انسانی و رفتاری به علوم زیستی افزوده شد.در ابتدا بهانه گرد هم آمدن، تجاوز انسان به عملکرد خورشید بود (حفره لایه ازن) ولی با عمیق تر شدن دیدیم که انسان، خود با خود چه کرده است!
ترکیباتی که ساختش سالیان سال باعث غرور و افتخار دنیا بود و حتی به خاطرش جوایز بین المللی داد و ستد می شد (د.د.ت) امروز شده بلای خانمانسوزی که ریشه ناهنجاری پزشکی و اجتماعی انسان است و به عبارتی یکی از عوامل سرطان.
ای بشر چه کردی با خود!
هزینه زیاده خواهی تو را چرا باید نسل های بعد از تو بدهد؟
اما از حق نباید گذشت که اگر این تلنگر (بهار خاموش خانم کارسون) نبود شاید زمانی متوجه می شدیم که خیلی دیر بود؛ بنابراین می ستائیم فعالیت یک روزنامه نگار عاشق محیط زیست را. با رائول برادر زاده خانم کارسون دوستی چند ساله دارم. عاشق طبیعت است و حسابی دقیق تر از خانواده نسبت به محیطزیست به گونهای که چرخه حیات را برای یک محصول در طبیعت ارائه می کند و سازمان بینالمللی استاندارد دانش او را بین المللی کرده است. چه خوب است خانواده ای اینچنین عاشق که به بهبودی محیطزیست ایمان دارد.
چقدر قابل ستایش است، تلاش روزنامه نگاران میهن در پاسداشت حرمت زمین. به واقع با انبوه محدودیتها از عمق توان خود برای این مهم صرف آبرو می کنند. نام زیبای این سایت خبری هم برآمده از این نگاه ژرف و زیبا است و زمین را همواره برای آگاهی من و شما برخط نگاه می دارد. تلاشی که اجرش نزد خالق زمین محفوظ است.
بله همان طور که همه اعتقاد پیدا کردهاند «یک زمین داریم» امید آنکه این نگاه به شکل یک هنجار و باور و اعتقاد در ضمیر دولتمردان نشسته و هر تصمیمی را بر همین پایه بگیرند؛ چون تنها «یک زمین داریم »!
گرامی می داریم دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک را و امید به بهبودی حال مادر طبیعت.